Tips - Algemeen 

Uw tekstbestanden worden best aangeleverd als PDF. Hierdoor verkrijgt u een compact bestand dat u makkelijk kan doormailen en blijft toch de hoogst mogelijke kwaliteit behouden. De layout van een PDF-bestand is ook altijd dezelfde, ongeacht op welke computer u het bestand opent. Bij Office-documenten zoals bv Word of Powerpoint kan de layout soms lichtjes veranderen op een andere computer.

Daarom raden wij u aan om uw Office-documenten op te slaan als PDF. Vanaf Office 2007 is het mogelijk om dit direct te doen, kijk bij "opslaan als" van het Office-document naar de diverse bestandsmogelijkheden.

Om uw Office-documenten op te kunnen slaan als PDF kan u ook een gratis software programma installeren, bv PDF Creator of Cute PDF. Dit kan onder andere via de volgende links:

http://www.mostert.org/artikelen_zelf_pdf_bestanden_maken_met_pdfcreator.html

http://www.cutepdf.com

Indien u geen PDF-bestanden kan openen, moet u ook nog een PDF-reader installeren zoals bvb Adobe Reader (gratis). Dit kan via onderstaande link:

http://get.adobe.com/nl/reader/

 

Voor papers of thesissen kan u blanco pagina’s best in uw electronische versie verwerken. Zo bent u er zeker van dat elke pagina op de juiste plaats komt, zeker voor dubbelzijdige documenten is dat belangrijk.

Foto’s levert u best aan in JPEG of TIFF-formaat. Let erop dat uw foto’s minimaal 300dpi of groot genoeg zijn, anders kunnen wij niet garanderen dat de print scherp genoeg zal zijn. Foto’s of tekeningen die van internet komen zijn meestal slechts 72dpi en klein hetgeen wel scherp genoeg is voor uw computerscherm maar niet op papier. Zwart wit foto’s moeten minimaal 200dpi zijn om een mooi printresultaat te verkrijgen. 

Als u foto’s of posters wilt laten snijden zorgt u er best voor dat uw ontwerp aan alle zijden 3 mm groter is dan het formaat dat u wenst (afloop). Zo vermijdt u dat er een kleine witte streep zou zijn aan de randen van uw foto.

Tel: +32 (0)16/84.76.82

Email: copycenter@cyaanenco.be

Openingsuren:

MA 07u00 - 12u30

                13u00 - 18u00

DI-WO 07u00 - 12u30

13u00 - 18u30

DO-VR 07u00 - 18u30

ZA 07u30 - 18u00

ZO Gesloten