Messen slijpen

Bij Cyaan & Co kan je vanaf heden terecht voor het slijpen van messen.

Om een perfect diner te maken zijn verschillende bewegende onderdelen nodig. Je hebt de juiste snijplank, vlakke pannen en natuurlijk een geweldige set aan messen nodig.

Een bot mes is de ergste vijand van een kok. Brute kracht om je delicate groenten of vlees te snijden is een gevaar voor verwondingen. Je smaakvolle sappen verlies je door het kapot duwen van je perfect geselecteerde ingrediënten. Dezelfde regel voor koksmessen geldt ook voor steakmessen. Hoe beter je steakmes, hoe beter het eten zal smaken.

Messen slijpen Wilsele

Hoe slijpen wij?

Cyaan & Co werkt samen met de firma Chef & Knife.

Messen vergen vakkundigheid en precisie om een perfect scherpe snede te verkrijgen zonder de integriteit van het staal en het mesprofiel te schaden.

De messenslijper van Chef & Knife evalueert elk mes apart op het type staal, mesprofiel en de staat van de snede. Zo kiest hij de meest geschikte slijpmethode en kan een perfecte afwerking bereikt worden.

Met het slijpproces van Chef & Knife verwijderen ze een minimale hoeveelheid aan staal en herstellen ze het profiel in zijn oorspronkelijke staat. Dit zorgt voor een fijne en sterke snede die langer meegaat.

Bij Chef & Knife gebruiken ze geen agressieve industriële machines die de delicate messen oververhitten. Ze hebben aangepaste tools en werken volgens de traditionele methoden. Daarnaast bieden ze een traditionele Japanse service aan op waterstenen. Roterende waterstenen en een watergekoelde bandschuurmachine uitgerust met speciale schuurbanden worden gebruikt voor zwaardere herstellingen.

Elk mes wordt gepolijst en krijgt een behandeling met strop voor spiegelafwerking en een haarscherp resultaat.

De expertise en vaardigheid van Chef & Knife zal het beste in jouw mes naar boven halen.

Voor meer info of vragen, klik op een van de knoppen onderaan deze pagina.


Hoe werken wij?

Kom zonder afspraak langs in onze winkel, met je messen natuurlijk, voor een slijpbeurt. Wikkel je messen en scharen in een stevige handdoek ter bescherming. Vervolgens slijpt onze partner Chef & Knife jouw messen in hun eigen atelier te Brakel.

Breng je messen vandaag binnen en haal ze 7 dagen later scherp geslepen op in onze winkel.

Om alles vlot te laten verlopen krijg je bij afgifte van je messen een bon met een uniek nummer. Dit nummer heb je nodig bij het ophalen van je messen.


Prijslijst slijpen messen

TYPE MESPRIJS INCL. BTW
Schilmes€ 2,50
Lemmet tot 10cm€ 6,00
Lemmet van 11cm - 19cm€ 8,00
Lemmet van 20cm - 30cm€ 10,00
Broodmes€ 14,50
Tomatenmes€ 12,00
Glad tafelmes€ 6,00
Gekarteld tafelmes€ 4,00
Huishoudschaar€ 11,50


{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x