Goed om weten

Geld besparen: bij ons betaal je enkel het kleurtarief op die pagina's die effectief kleur bevatten, tussenliggende pagina's die enkel zwart-wit zijn betaal je automatisch aan zwart-wit tarief!

Stress besparen: geen gedoe met machines die jij zelf moet bedienen en waar jij veel tijd, geld en grijze haren aan verliest: wij printen alles voor jou zodat het meteen juist is! Ondertussen kan jij even in de winkel rondneuzen (opgepast, we hebben veel leuke spulletjes in huis :-)) Wij kunnen jou ook helpen met het ontwerpen van jouw ideëen (geboortekaartjes, huwelijkskaarten, uitnodigingen, etc)

Tijd besparen: printopdrachten, papers of thesissen mogen steeds doorgemaild worden, wij zorgen ervoor dat jouw opdracht klaarligt voor afhaling in de copyshop. We werken met een rek waaruit je zelf jouw printopdracht mag halen, zonder wachten! Wij verwittigen je per mail wanneer jouw printwerk klaar is en in welk vak je jouw
printopdracht kan terugvinden. Het afhaalrek vind je links van het copycenter. Vertrouwelijke printopdrachten worden achter onze balie apart bewaard. Heb je geen tijd om jouw printwerk zelf op te halen? Dan kan je het ook door ons laten opsturen (via BPost).

Misverstanden vermijden: wij hebben een checklist gemaakt zodat wij exact weten wat jij van ons verwacht. En om jou te helpen bij jouw voorbereiding hebben we een aantal praktische aandachtspunten op een rijtje gezet.

Sommige printopdrachten zijn te groot of te specifiek om in ons copycenter te printen. Dan is het voordeliger om via een drukkerij te drukken. Voor deze opdrachten hebben wij partnerships met verschillende drukkerijen, zo kunnen wij alle mogelijke print- en drukopdrachten aanbieden aan de scherpste tarieven! Wij geven jou hier graag een prijsofferte voor. 


Some more information:

  • Keuze tussen standaard wit papier (gecertificeerd met het FSC label en het EU EcoLabel) of 100% gerecycleerd Papier.
  • Extra diensten zoals inbinden met ringen (ijzeren of plastic) of gelijmd, snijden, vouwen, rillen, perforeren, nieten, lamineren, enz.
  • Printformaten tot en met hééél groot: voor bouwplannen, foto's, affiches, posters. Voor meer info: zie 'Printen op grote formaten'.
  • Pasfoto's en digitale fotoservice.
  • Kaftservice voor boeken en schoolboeken: geen tijd of zin om (school)boeken te kaften? Doen wij voor jou in één minuut! Hierbij maken we geen gebruik van kleeffolie maar omhullen we het boek met een stevige doorschijnende plastic kaft. Zo kan de kaft nadien nog vervangen worden en raakt de boekomslag niet beschadigd. Kaften kunnen ook nog perfect een 2e jaar gebruikt worden op een ander boek! De kostprijs is 1,95€ per boek of schrift.
Boeken kaften


Voorbereidende tips

Tekstbestanden worden best aangeleverd als PDF. Hierdoor verkrijg je een compact bestand dat je makkelijk kan doormailen en blijft toch de hoogst mogelijke kwaliteit behouden. De layout van een PDF-bestand is ook altijd dezelfde, ongeacht op welke computer  het bestand opent. Bij Office-documenten zoals bv Word of Powerpoint kan de layout soms lichtjes veranderen op een andere computer.

Als het niet lukt om jouw Office-documenten op te slaan als PDF, dan kan je een gratis software programma installeren, bv PDF Creator of Cute PDF. Dit kan onder andere via de volgende links:

http://www.mostert.org/artikelen_zelf_pdf_bestanden_maken_met_pdfcreator

http://www.mostert.org/artikelen_zelf_pdf_bestande.html

http://www.cutepdf.com

Indien je geen PDF-bestanden kan openen, moet je ook nog een PDF-reader installeren zoals bvb Adobe Reader (gratis). Dit kan via de volgende link: http://get.adobe.com/nl/reader/

Voor papers of thesissen kan je blanco pagina’s best in jouw electronische versie verwerken. Zo ben je er zeker van dat elke pagina op de juiste plaats komt, zeker voor dubbelzijdige documenten is dat belangrijk.

Foto’s lever je best aan in JPEG of TIFF-formaat. Let erop dat uw foto’s minimaal 300dpi of groot genoeg zijn (oppervlakte), anders kunnen wij niet garanderen dat de print scherp genoeg zal zijn. Foto’s of tekeningen die van internet komen zijn meestal slechts 72dpi en ook nog eens klein: dit is wel scherp genoeg is voor jouw computerscherm maar niet op papier. Zwart wit foto’s moeten minimaal 200dpi zijn om een mooi printresultaat te verkrijgen. 

Als je foto’s of posters wilt laten snijden zorg je er best voor dat jouw ontwerp aan alle zijden 2 à 3 mm groter is dan het formaat dat je wenst ('afloop'). Zo kunnen we snijden in die 3 mm en vermijd je dat er een kleine witte streep zou zijn aan de rand van de foto.


{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x