Budget inkt & toner

Goed om weten....

Cyaan & Co is gespecialiseerd in inktpatronen en toners en meer bepaald in het ter plaatse bijvullen van inktpatronen (refill).
Wij kopen en verkopen ook overstocks van originele merken (toners of inktpatronen in hun gesloten doos). Dit is ideaal voor mensen die de zekerheid van het merk willen maar dan aan een lagere prijs.

 

Toners: origineel, Xerox versie of huismerk

Je vindt bij ons alle originele toners aan scherpe marktprijzen.

Wens je nog scherper te gaan dan hebben wij verschillende mogelijkheden voor jou: 

1. overstocks van originele merktoners aan onklopbare prijzen!

Onze overstocks van OEM toners zijn verzegelde en dus ongebruikte patronen en komen uit opruimingen of faillissementen. Uiteraard krijg je van ons - net als altijd - een kwaliteitsgarantie.

Als wij jouw type toner niet op stock hebben dan kunnen wij het dikwijls vinden in ons netwerk. 

Ter info: wij maken een onderscheid tussen A-boxen en B-boxen:
A-box = ziet er uit als nagelnieuw of maximaal een esthetische beschadiging van de box (sticker of stift of klein deukje).
B-box = fysieke beschadiging van de box (gaatje in het karton of geopende doos maar het product zelf is nog verzegeld!).
B-boxen zijn goedkoper dan A-boxen.

Wens jij zelf een overschot van print supplies aan ons te verkopen? Zo ruim je op en verdien jij er ook nog iets aan.

Laat ons een offerte maken voor uw overstocks

2: XRC gamma = Xerox Replacement Cartridges = Xerox toners voor niet Xerox printers. Re-engineering van toners van de grootste printerfabrikanten (HP, Brother, OKI, etc). Xerox stopt daar al haar knowhow en uitgebreide testing in waardoor Xerox op de XRC toners een levenslange garantie kan geven! De prijzen van XRC toners zijn echter een stuk lager dan merktoners.

Wist je dat Xerox de laserprinter technologie heeft uitgevonden?  Xerox blijft tegelijkertijd innoveren en verbeteren. Wie xerografisch printen of kopïeren zegt, zegt Xerox.

Onze conclusie: Xerox cartridges zijn even betrouwbaar als de cartridges van andere printermerken. Maar wel een stuk vriendelijker voor uw portemonnee: 100% kwaliteit. 0% risico!



3. Naamloos gamma (wit product): als je nog lager wenst te gaan in prijs. Onze toners concurreren met de scherpste prijzen uit de hele markt en ook hier krijg je een tevredenheidsgarantie van ons. Eerlijkheidshalve zeggen we erbij dat de kans op uitval iets groter is dan bij de OEM of XRC toners.

Noot: toners kunnen wij niet zelf lokaal bijvullen maar wij verkopen dus wel (voorverpakte) gerecycleerde toners.

Refill inktpatronen

Met het lokaal bijvullen van inktpatronen willen wij ons onderscheiden op het vlak van

Prijs – Kwaliteit – Service – Ecologie

Prijs

  • Door jouw inktpatronen te laten bijvullen bespaar je tot 60% op de prijs van een nieuw patroon.
  • Het volume van een bijgevuld patroon is meestal ook groter dan het origineel.

Kwaliteit

  • Onze refills gebeuren machinaal met de beste Duitse inkten (OCP inkt). Wij garanderen jou dat de inkt van onze refills gelijkwaardig is aan de originele inkt! Elke inkt die OCP ontwikkelt is uitvoerig getest en heeft zijn eigen technische fiche.
  • Wij verkopen enkel refills waarvoor wij een mooi printresultaat verkrijgen. Daarom vullen wij bepaalde patronen ook niet bij. Bij de meeste refills krijg je een testafdruk.
  • Algemeen geldt onze regel: niet tevreden, geld terug!

Service

  • Wij vullen bij terwijl je wacht of binnen de 24 uur.
  • Wij geven jou persoonlijk advies.
  • Indien gewenst krijg je technische ondersteuning.

Ecologie

  • Bijvullen en recycleren = minder verbruik van grondstoffen.
  • Bijvullen en recycleren = minder afval.
  • Lokaal bijvullen = minder vervuiling door transport.

PRIJSLIJST REFILLS INKTPATRONEN









Sommige inktpatronen worden door ons niet lokaal bijgevuld. Hiervoor bieden wij toch een compatibel alternatief aan: dit zijn dan ofwel in een fabriek bijgevulde patronen ofwel generieke namaakpatronen (naargelang het patroontype).

Belangrijk: voor elk patroon dat je bij ons koopt – origineel of compatibel – geven wij jou 100% tevredenheidsgarantie!

Info en vragen over refill van inktpatronen

Hoe dikwijls kan mijn inktpatroon bijgevuld worden?
Hier bestaat geen eenduidig antwoord op. Inktpatronen met printkop kunnen grosso modo 2 à 5 keer bijgevuld worden. Sommige inkt tanks kunnen meer dan 15 keer bijgevuld worden. Het precieze aantal hangt af van het gebruik en het transport: indien een patroon bruusk behandeld wordt of een kleine stroomstoot te verwerken krijgt in de printer dan kan een van de weerstandjes van het elektronisch circuit beschadigd worden en kan het patroon niet meer bijgevuld worden. Idem indien het patroon uitgedroogd is. Wij kunnen dus nooit garanderen dat een patroon bijgevuld kan worden.

Hoe lang kan ik mijn lege patronen bewaren alvorens ze te laten bijvullen?
Patronen zonder printkop kan je makkelijk enkele maanden laten liggen. Patronen met een printkop breng je het best wanneer je ze pas leeggeprint hebt. Deze kunnen uitdrogen indien je ze langer dan enkele weken bewaart (zie hoofdstuk “Weetjes en tips”). Je print ze best ook niet helemaal leeg tot er niets meer op uw blad staat en de laatste halve druppel inkt eruit is, dat is niet goed voor de printkop (verhitting!).

Hoe en hoe lang kan ik mijn bijgevulde patronen bewaren?
Patronen zonder printkop kan je verschillende maanden bewaren zonder gevaar voor uitdroging (op de meeste doen wij ook een afsluitdopje). Patronen met een printkop plaats je best direct na het bijvullen terug in jouw printer en maximaal enkele maanden later, je bewaart ze dan best op een koele plaats met de printkop naar beneden en met een bewaarclip.

Waarom vullen jullie niet alle inktpatronen?
Sommige patronen kunnen niet kwalitatief bijgevuld worden of zijn te duur om bij te vullen. In dat geval kunnen wij jou steeds een generiek inktpatroon aanbieden.

Waarom vullen jullie geen toners (laserpatronen)?
Toners kunnen wij niet lokaal bijvullen. Dit moet gebeuren in een stofvrije omgeving en is een vrij complexe operatie (reiniging, revisie, refill). De meeste toners worden na inzameling op grote schaal gerecycleerd in gespecialiseerde bedrijven waarna zij onder een andere merknaam terug op de markt komen. Wij verkopen gerecycleerde toners van Xerox en van een wit product.

Blijft de garantie van mijn printer van kracht als ik een compatibel patroon gebruik?
Het gebruik van compatibele patronen heeft geen invloed op de garantie van de printer of op de bepalingen van een eventueel onderhoudscontract tussen jou en de fabrikant! Het is juridisch niet toegestaan om de garantie te laten vervallen indien compatibele patronen worden gebruikt. Dit wordt immers beschouwd als oneerlijke concurrentie en is derhalve niet rechtsgeldig.
Op Europees vlak is er de laatste jaren een wetgevende tendens naar meer bescherming voor de consument en minder voor de producent (zie bijvoorbeeld de Microsoft –Mediaplayer Case in 2008).

Specifiek voor de printmarkt heeft de EU zelfs besloten dat de fabrikanten hun cartridges geschikt moeten maken voor refill! De argumenten hiervoor zijn de lagere prijs voor de consument en ook het voordeel voor het leefmilieu. Hieronder een artikel van Webwereld betreffende deze maatregel:
Europa maakt einde aan dure printerinkt
Donderdag 19 december 2002, 13:33 - Het Europees Parlement heeft besloten dat printerfabrikanten hun klanten niet mogen verplichten alleen dure merk cartridges voor printers te gebruiken.
De unanieme beslissing van woensdag betekent een grote tegenvaller voor fabrikanten als Hewlett-Packard, Canon en Epson. Vanaf 2006 mogen zij geen technische voorzieningen meer inbouwen die het hergebruik van oude vullingen tegengaan, zo heeft het Europees Parlement besloten.
Alle grote fabrikanten beveiligen hun inktpatronen nu nog tegen het opnieuw vullen, zo stelt het parlement. Ook waarschuwen ze de consument in strenge bewoordingen voor goedkope inkt. Zij kunnen bijvoorbeeld de werking van een printer niet meer garanderen, zo staat dikwijls in de voorwaarden.
De beslissing over de dure inkt van het Europees Parlement is een toevoeging op de nieuwe richtlijnen voor elektronische en elektrische apparatuur. Hierin is onder meer opgenomen dat de Europese lidstaten inzamelingspunten voor afgedankte apparatuur moeten bouwen.

Onderzoek
Eerder dit jaar startte de Europese Commissie al een onderzoek naar de inktpatronen. Hier ging het nog om de hoge prijzen van de inkt en het feit dat de grote fabrikanten goedkope alternatieven zouden tegenhouden. Bij de richtlijn van het parlement ligt echter de nadruk op het milieuaspect.

In Zweden heeft de Konkurrensverket (Swedish Competition Authority) deze vraag in 2003 ook onderzocht. De fabrikanten Canon, HP en Lexmark hadden beweerd dat de printergarantie zou vervallen als klanten een compatibel patroon hadden gebruikt. Maar bij navraag van Konkurrensverket bij de betreffende bedrijven, kwam de toezegging dat de garantie ook na gebruik van een compatibel patroon absoluut van kracht zou blijven (Konkurrensverket, zaak 25 - 2003).

Laat je dus niet intimideren bij de keuze van jouw patronen. Printerfabrikanten dreigen soms wel met teksten als: "De garantie vervalt als geen originele patronen worden gebruikt." Dit klopt enkel indien jouw patroon met inferieure inkt is gevuld, dit is bij ons niet het geval!

Indien iemand dus jouw garantie weigert omdat je een compatibel patroon hebt gebruikt, kan je best een schriftelijke verklaring voor deze weigering vragen. Je zal deze schriftelijke weigering niet krijgen omdat je daarmee gerechtelijke stappen zou kunnen ondernemen tegen deze firma.

Zie het zo: als je een nieuwe auto koopt, heeft de verkoper ook niet het recht om jou te dwingen om bijvoorbeeld alleen Total brandstof te gebruiken. Hetzelfde geldt voor printers; jij bent de enige die bepaalt welke patronen jij erin stopt.

Ondanks deze duidelijke regels van de Europese Unie blijven de meeste printerfabrikanten het de consumenten soms moeilijk maken om met compatibele patronen te printen. De reden hiervoor ligt voor de hand: de prijzen van de printers zijn erg laag en de prijzen van de inktpatronen blijven vooralsnog erg hoog. De fabrikanten zullen dit steekproefsgewijs doen en nooit op alle printers tegelijk omdat zij dan te makkelijk veroordeeld kunnen worden voor oneerlijke concurrentie. Om deze reden raden wij jou aan om nooit een upgrade te doen van de printer driver (zo kunnen er nieuwe instructies van de fabrikant aan jouw printer meekomen).

Weetjes en tips over printen, voor de geeks

WEETJES INKTPATRONEN 

Technisch bekeken bestaan er twee soorten inktpatronen: die met een geïntegreerde printkop in het inktpatroon (vooral HP, Canon, Lexmark) en die zonder printkop (vooral Epson, Brother). Deze laatste groep worden inkt tanks genoemd en de printkop zit in de printer verwerkt. Beide soorten inktpatronen kunnen bijgevuld worden.

Daarnaast wordt een onderscheid gemaakt tussen:

  1. originele merkpatronen: dit zijn de zogenaamde OEM-patronen (Original Equipment Manufacturer) 
  2. compatibele patronen. Hier wordt nog een onderscheid gemaakt tussen: generieke patronen en gerecycleerde patronen.

Generieke inktpatronen zijn namaakpatronen: in principe gaat het hier steeds om patronen zonder printkop. Dit komt omdat patronen met printkop complex en duur zijn om te produceren en meestal ook beschermd zijn door patentrechten. Gerecycleerde patronen zijn originele patronen die opnieuw bijgevuld zijn (refill). Refills kunnen zowel patronen met als zonder ingebouwde printkop zijn.

Compatibele patronen kosten beduidend minder terwijl de kwaliteit meestal niet onder moet doen voor originele patronen. Vaak is de inhoud ook meer dan die van een origineel patroon. Spijtig genoeg zijn er vandaag ook nog steeds compatibele producten in de markt die wel van inferieure kwaliteit zijn, dus kijk uit wat en bij wie je koopt…

TIPS - ALGEMEEN

Doe geen updates van jouw printer driver software. Zulke updates worden door de printerfabrikanten soms gebruikt om het printen met niet-originele patronen moeilijker te maken. Zo zou het kunnen gebeuren dat refills die perfect printen na een software update plots blokkeren (fabrikanten zullen hier nooit open over communiceren…).

Inktpatronen zijn zeer gevoelig voor beschadigingen. Als je een patroon wil laten bijvullen dan moet het goed getransporteerd worden. Plak het patroon nooit af met gewone tape en wikkel het niet in een plastic zak. Je kan het wel in een envelop doen of in een glad, niet absorberend papier wikkelen. Je kan ook een speciale transportclip gebruiken die de gevoelige delen van het patroon beschermt (ook tegen uitdroging). Deze clip kan steeds verder gebruikt worden en is bij ons te verkrijgen.

Bijgevulde inktpatronen bewaar je best met de printkop naar beneden, op een koele plaats, alvorens je ze in de printer plaatst.

Bij de patronen met printkop kan de printkop uitdrogen. De inkt die in de spuitkanaaltjes zit, kristaliseert waardoor deze geblokkeerd raken. Eenmaal in de printer kan je uitdroging het best voorkomen door minimaal een maal per twee weken een pagina af te drukken (ook kleur!). Om dezelfde reden wacht je best ook niet langer dan enkele dagen/weken vooraleer je jouw lege inktpatronen (althans die met ingebouwde printkop) laat bijvullen.

Indien de printkop in de printer zit (dus niet in de patronen) mag je jouw printer nooit te lang zonder patroon laten want door het contact met de lucht kan de printkop van de printer uitdrogen. Gedroogde restjes inkt kunnen verstoppingen veroorzaken in de printkanaaltjes. Bij Epson printers (die een andere technologie gebruiken – de Piëzo technologie) kan dit reeds voorkomen na enkele uren.

Print jouw inktpatronen niet helemaal leeg. Laat jouw patronen bijvullen wanneer de computer aangeeft dat de cartridge leeg is of wanneer je zelf veranderingen opmerkt in de afdrukkwaliteit. Zonder inkt kan de printkop oververhit raken waardoor deze beschadigd kan worden. Tijdens het printen wordt de printkop namelijk tot 300°C verhit en de inkt dient hierbij als koelvloeistof.

TIPS - BESPAREN

Gebruik xl patronen indien mogelijk, deze zijn omgerekend per ml inkt altijd goedkoper dan de standaard patronen.

Als je veel afdrukken maakt, overweeg dan om een laserprinter te kopen in plaats van een inktjet printer. Deze is wel duurder in aankoop (zowel de printer als de patronen), maar betaalt zichzelf op termijn terug omdat de printkost per pagina lager is. Dat komt omdat de capaciteit in aantal pagina’s van een laserpatroon een stuk groter is dan van een inktpatroon. Inktjetprinters met flesjes inkt zijn ook goedkoper in gebruik (kostprijs per ml inkt omgerekend).

Vermijd verkeerde afdrukken door eerst het afdrukvoorbeeld op het scherm te bekijken alvorens je de printopdracht geeft.

Je kan jouw kleurenprinter twee keer instellen onder Windows als twee aparte printers. De ene configureer je dan als zwart-wit printer en de andere als kleurenprinter (met twee aparte namen). Op die manier voorkom je dat je bijvoorbeeld een gekleurde pagina per ongeluk afdrukt in kleur. Kleuren inkt is namelijk duurder dan zwarte.

Jouw printer ook ingesteld worden op DRAFT of CONCEPT. Jouw printer verbruikt dan minder inkt. De printkwaliteit is dan lager maar nog goed genoeg voor bijvoorbeeld teksten voor eigen gebruik.

En natuurlijk: print enkel wat je nodig hebt ...

TIPS - PROBLEM SOLVING

Wij garanderen jou een professionele refill volgens de regels van de kunst. Voor bepaalde types (bv Canon , 525/526, 550/551, 570/571reeksen) doen wij bij het bijvullen ook een reset van de chip waardoor de printer deze terug als volle patronen herkent. Ook de meeste compatibele patronen zijn voorzien van zo’n chip (bv Epson).

Voor een aantal soorten inktpatronen kunnen wij de chip (nog) niet resetten. Als je deze patronen laat vullen dan weet de printer dat je geen originele patronen installeert en kan je vervelende boodschappen krijgen (afhankelijk van het type patroon en de versie van de printer driver):

  • het kan zijn dat de printer vraagt of je een nieuw patroon installeert: je moet dan neen aanduiden want de printer weet dat het geen nieuw origineel patroon is en zal blokkeren als je ja zou antwoorden. 
  • je kan een melding krijgen dat jouw patroon niet origineel is. Soms verschijnt er ook een rood kruis op uw printerscherm of computerscherm. Dit is een poging van de fabrikant om jou te misleiden en aan te zetten om originele patronen te kopen. In de meeste gevallen mag je deze meldingen negeren en wegklikken en kan gewoon verder gaan met printen!
  • een aantal inktpatronen wordt na het bijvullen softwarematig door de printer driver als “leeg” herkend. Dit is onder andere zo voor refills van HP 301, 302, 303, 304. Je kan deze melding negeren en gewoon zonder inktvolume-indicator printen: je print dan net zo lang tot je merkt dat het patroon leeg is doordat de printkwaliteit begint af te nemen.
  • een aantal bijgevulde of generieke inktpatronen wordt na het bijvullen door de printerdriver niet herkend of geweigerd:
    • Dit kan betekenen dat de electronica defect is. Het patroon is dan voor de vuilbak. Wij testen de electronica van de meeste refills in de shop dus dit probleem zal je met onze refills in principe niet tegenkomen.
    • Dit kan ook gewoon een manier zijn om jou om de tuin te leiden (vooral Epson). Je kan dit meestal omzeilen door het patroon er terug uit te halen, de printer uit te schakelen en de stekker een half uur uit het stopcontact te halen. Als je de printer terug aanzet zal het interne geheugen leeg zijn en worden de patronen wel herkend.
    • Bij Canon patronen 510-511, 540-541, 545-546 kan je dit probleem ook tegenkomen. De printer leest deze refills als "leeg" omdat wij de chip niet kunnen resetten als "vol". Dit wordt opgelost door een tiental seconden op de foutmeldingsknop te drukken (= knop met een omgekeerde driehoek in een cirkel, licht meestal rood op). Zo desactiveer je de volume-indicatie.

In uitzonderlijke gevallen werken deze oplossingen niet en verplicht de fabrikant jou dus effectief om een orgineel patroon te kopen alhoewel hij dit wettelijk niet mag (zie hoofdstuk "Info en vragen"). 

Bijgevulde inktpatronen met geïntegreerde printkop kunnen enkele maanden bewaard worden mits zij op een bewaarclip geplaatst worden maar na een tijdje kan het zijn dat de inkt op de eerste pagina's niet goed doorkomt. Je kan dit oplossen door uw inktpatroon even “te stempelen” op een papieren zakdoekje (dat zuigt de inkt aan) of door jouw inktpatroon met de printkop naar beneden enkele minuten op een vochtig en warm doekje te plaatsen. 


Als er helemaal geen inkt uit het patroon komt, kan het zijn dat je de blauwe tape onderaan niet van het patroon verwijderd hebt bij de plaatsing in de printer (patronen met printkop) of dat je het gaatje voor de luchttoevoer bovenaan niet goed vrijgemaakt hebt (patronen zonder printkop waarbij u een plastic strip moet lostrekken).

Opgepast voor Epson printers: deze werken met een andere printtechniek en mogen nooit lang zonder patronen blijven. Zelfs na een halve dag kan het al zijn dat de printkop uitgedroogd raakt door het contact met de lucht. Je kan dit dan oplossen door via de printer driver een reinigingsopdracht van de printkop te geven. In sommige gevallen zal je meer dan tien keer moeten reinigen (= doorspoelen met verse inkt) alvorens je terug een mooie print krijgt. Vervang daarom jouw Epson patronen best direct of laat maximaal enkele uren tussen het uithalen van de lege en het terugplaatsen van de volle.



Budget inkt & toner

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x